Webinar_PasivnaHisa
Webinar: Pasivna hiša – od ideje do izvedbe
28/09/2022
delovno-mesto-vzdrževalec
Vzdrževalec elektro naprav (m/ž)
01/03/2023
Webinar_PasivnaHisa
Webinar: Pasivna hiša – od ideje do izvedbe
28/09/2022
delovno-mesto-vzdrževalec
Vzdrževalec elektro naprav (m/ž)
01/03/2023

Foto: arhiv Marles

Dnevi pasivne hiše 2022: priložnost za vse, da se seznanite s pasivno gradnjo

Dnevi pasivne hiše, ki jih že trinajstič zapored organizirata Fakulteta za arhitekturo in Konzorcij Pasivna hiša, bodo letos potekali med 11. in 13. novembrom. S tem se ponovno pridružujejo tridnevnemu mednarodnemu dogodku, ko si obiskovalci lahko ogledajo različne pasivne hiše. V Sloveniji bo svoja vrata odprlo predvidoma 14 pasivnih hiš.

Tudi letos bo dogodek potekal v hibridni obliki – predavanja bodo izvedena preko spletne aplikacije ZOOM, ogledi pasivnih hiš pa v živo ali preko spleta. Podrobnejši program in seznam hiš s terminom možnih ogledov ter kontaktov za prijavo najdete na spletni strani Konzorcija Pasivna hiša.

Dnevi pasivne hiše so odlična priložnost, da se čim več ljudi spozna z energijsko najbolj varčnimi stavbami. Obiskovalci bodo iz prve roke prejeli informacije o izkušnjah z načrtovanjem, gradnjo in predvsem bivanjem v takšnih hišah. Zaradi nizkih stroškov za ogrevanje je naložba v pasivno hišo v času, ko so je cena energentov drastično povečala, tudi dobra naložba za prihodnost.

Udeležba na vseh dogodkih v okviru Dnevov pasivne hiše je brezplačna.