Toplotna izolacija XPS: vse kar rabite vedeti o njej
15/09/2023
Proizvodni delavec (m/ž)
15/09/2023
Toplotna izolacija XPS: vse kar rabite vedeti o njej
15/09/2023
Proizvodni delavec (m/ž)
15/09/2023

#FIBRANreferenca: prenova hiše GB

Prenova Hiše GB je zgodba o preobrazbi počitniške hišice na Pohorju, zgrajene v 70. letih prejšnjega stoletja, v sodobno svetlo domovanje zakonskega para, ki je življenje v urbanem okolju želel zamenjati za bivanje v tesnem stiku z naravo. Sanacijo sta načrtovala mlada arhitekta Matic Škarabot in Aleš Žmavc, ki slišita tudi na ime od-do arhitektura.

Pred prenovo je imela hiša zgolj 70 m2 bivalne površine, veliko prostorov z majhnimi okenskimi odprtinami, njena notranja oprema pa je bila po dolgih letih uporabe precej dotrajana. Naročnika sta jo želela posodobiti in urediti za sodoben način bivanja ter jo odpreti svetlobi in lepoti okoliške narave.

Na hiši je bilo potrebno obnoviti napeljavo ter posodobiti ogrevalni sistem, ki sedaj vključuje sončno elektrarno, učinkovito kaminsko peč ter talno gretje. Potrebo po energetski sanaciji stavbe z novo toplotno izolacijo in menjavo starih oken sta arhitekta izkoristila za zasnovo sodobno oblikovane fasade. Pri toploti izolaciji sta se arhitekta odločila za toplotnoizolacijske proizvode iz ekstrudiranega polistirena FIBRANxps, saj xps toplotna izolacija zagotavlja učinkovito toplotno zaščito objekta in se odlično obnese v najzahtevnejših pogojih.

Oglejte si celotno prenovo hiše GB.