NAJBOLJŠI PLAN. FIBRAN.

Toplotna izolacija FIBRANxps je zanesljiva izbira vrhunske kakovosti.

Toplotnoizolacijski proizvodi iz ekstrudiranega polistirena FIBRANxps so zaradi svojih izjemnih tehničnih karakteristik nepogrešljiv material tako v gradbeništvu kot v industriji. So prava izbira za učinkovito toplotno zaščito v najzahtevnejših pogojih, odlično se obnesejo pod ekstremnimi obremenitvami, prav tako so izjemni tudi v vodi in vlagi kot toplotna zaščita vkopanih sten. Proizvodi FIBRANxps zagotavljajo certificirano trajnost in vzdržljivost v sistemih obrnjenih ravnih streh in v fasadnih sistemih.

Prednosti toplotne izolacije FIBRANxps

1. Vrhunska kakovost proizvodov

Kakovost proizvodov FIBRANxps zagotavljamo v skladu s krovnim standardom EN 13172 in produktnim standardom EN 13164. Redno jo preverjamo v lastnem visokotehnološkem laboratoriju ter tudi v sodelovanju z neodvisnimi inštitucijami z akreditiranimi laboratoriji doma in v tujini (FIW München, ZAG Ljubljana).

Dovoljenja za uporabo proizvodov FIBRANxps v tistih zahtevnih aplikacijah, ki jih ne pokrivajo evropski ali mednarodni standardi, pridobivamo na nemškem državnem inštitutu za gradbeništvo DIBT – Deutsches Institut für Bautechnik Berlin.

2. Rešitve za najzahtevnejše konstrukcije

Proizvodi FIBRANxps so z ETA preizkušeni za uporabo v najzahtevnejših konstrukcijskih sklopih, za katere so potrebna posebna preverjanja lastnosti toplotne izolacije:

  • pod stalnimi obremenitvami (pod temeljno ploščo stavbe, pod parkirnimi ploščami) in
  • v stalno vlažnem okolju zunaj hidroizolacijskega ovoja (v zemlji, v sistemih obrnjenih ravnih streh).
ETA – Evropska tehnična ocena proizvodov jamči, da se toplotnoizolacijski proizvodi FIBRANxps s svojimi preverjenimi lastnostmi lahko uporabljajo v najzahtevnejših konstrukcijah in zagotavljajo energijsko učinkovitost v celotni življenjski dobi stavb – najmanj 50 let.

3. Širok spekter uporabe

Prednost proizvodov FIBRANxps je, da jih lahko uporabimo na različnih področjih gradbeništva (v perimetru in pod temeljnimi ploščami, pod industrijskimi podi, na ravnih strehah in fasadah, v bazenskih kompleksih in hladilnicah) in industrije (stenskih, stropnih in talnih panelov, okenskih in vratnih okvirjev ter vratnih kril, transportnih in bivalnih kontejnerjev ter bivalnih prikolic, okrasnih letvic in štukatur).

Proizvodom FIBRANxps omogočajo tako širok spekter uporabe naslednje lastnosti:

  • različna obdelava robov (I-rez, L-rez, pero utor),
  • različna površinska obdelava (gladka, reliefna, skobljana, rezana) z utori ali brez,
  • velik razpon tlačnih trdnosti (200–700 kPa),
  • nizka toplotna prevodnost,
  • različne dimenzije plošč.

4. Prijazni do okolja

FIBRANxps je izdelan z okolju prijaznimi plini in izpolnjuje evropske zahteve ekološko neoporečnih materialov. Proizvode FIBRANxps izdelujemo z okolju prijazno tehnologijo; zavezo, da delujemo okolju prijazno, potrjujeta tudi dva certifikata ISO 14001:2015 in Resources SAVED ter okoljska deklaracija proizvoda EPD. Prizadevamo si k celostnemu sistemu upravljanja okolja, skrbimo za recikliranje odpadkov ter zagotavljamo dolg življenjski cikel proizvodov, kar dokazuje trajnostno rabo naravnih virov.

Podjetje FIBRAN je sinonim za zanesljivost in kakovost

Skupina FIBRAN sodi med najpomembnejše evropske proizvajalce toplotne in zvočne izolacije. Začetki podjetja segajo skoraj 50 let nazaj, danes pa ima skupina FIBRAN številne proizvodne linije in tovarne v različnih evropskih državah, ki ponuja celovit nabor proizvodov za najrazličnejšo uporabo. FIBRANxps proizvajamo v Grčiji, Sloveniji, na Portugalskem, v Bolgariji, proizvodnjo pa širimo tudi na Češko.

Pomoč pri nakupu: ni vsaka turkizna toplotna izolacija FIBRANxps

Pred nakupom pri trgovcu preverite, da ste izbrali pravo toplotno izolacijo, ki jo želite. Proizvodi FIBRANxps so prepoznavne turkizne barve, na embalaži pa imajo vtisnjen logotip FIBRANxps.
Kontaktirajte nas

Stopite v stik z nami. Z veseljem vam bomo svetovali, odgovorili na vsa vprašanja in vam pomagali pri izbiri pravega proizvoda.

T: +386 7 39 39 510
Prodaja: fibran@fibran.si
Tehnična vprašanja: nasvet@fibran.si