Toplotni most – kaj je in zakaj se pojavi
20/07/2020
Izvedba ometa pri coklu
Kako klet spremeniti v bivalni prostor?
20/07/2020
Kako uspešno sanirati balkon?

Kako uspešno sanirati balkon?

 

Pri vsaki sanaciji stavbe je nujna tudi sanacija balkona. Vendar je ta del pogosto problematičen, saj običajno nimamo prav veliko prostora oziroma zadostne višine, da bi lahko brez težav nanesli vse potrebne sloje in še 5 cm cementnega estriha. Nikakor ne smemo izpustiti toplotne izolacije okoli balkona, saj bi s tem ustvarili močan toplotni most, ki bi v nekaj letih povzročil madeže in plesen na steni pri balkonu. Zato potrebujemo novo rešitev.

V tokratni študiji sanacije smo obravnavali balkon, kjer smo se srečali prav s to težavo – prenizko razpoložljivo višino do roba balkonskih vrat. Najpreprostejša rešitev z debelo toplotno izolacijo in vsaj pet centimetrov debelim slojem cementnega estriha že v osnovi ni bila mogoča. Rešitev, ki smo jo posledično uporabili, pa nam je omogočila, da smo nanesli vse pomembne sloje znotraj dovoljene višine in hkrati upoštevali vsa ključna pravila gradbene stroke, ki jih pri sanaciji balkona ne smemo prekršiti.

KAKO JE POTEKALA SANACIJA

Preberite, kako smo se korak za korakom lotili sanacije in kakšen sistem oz. sosledje elementov smo izbrali. Prav tako preverite, na katera pravila gradbene stroke smo morali biti pri sanaciji še posebej pozorni, da kasneje ne bi naleteli na težave.
Toplo priporočamo, da se pred sanacijo vedno posvetujte s strokovnjakom. Zato izkoristite našo brezplačno strokovno pomoč. Pišite nam in pomagali vam bomo načrtovati sanacijo ali novogradnjo ravne strehe.