O podjetju

O podjetju

Vizitka podjetja

Naziv: FIBRAN d.o.o.
Daljši naziv: FIBRAN proizvodnja izolacijskih materialov d.o.o.

Naslov: Kočevarjeva ulica 1, 8000 Novo mesto, Slovenija

Matična številka: 1909746000
ID za DDV: SI72028432

 

Transakcijski računi

SKB: SI56 0315 0100 0281 244
UniCredit Bank: SI56 2900 0005 0134 695

FIBRAN skupina

Združuje podjetja po celotni Evropi in je trenutno ena izmed najpomembnejših proizvajalcev toplotne izolacije v Evropi. Njen začetek sega v leto 1974, ko je bilo v kraju Terpni v bližini Soluna, Grčija, ustanovljeno podjetje FIBRAN S.A. Podjetje še vedno pooseblja vizijo njenega ustanovitelja g. Dimitrisa Anastasiadisa, ki je zagovarjal vrednote prijaznega družinskega podjetja s pogledom na prihodnost.

Posebno predanost FIBRAN skupina usmerja k proizvajanju treh blagovnih znamk, in sicer FIBRANxps, FIBRANgeo in FIBRANgyps. FIBRANxps predstavlja linijo toplotne izolacije iz ekstrudiranega polistirena. Skupina ima štiri proizvode obrate v različnih državah, in sicer Grčiji, Sloveniji, Portugalski, Bolgariji ter kmalu tudi na Češkem. Medtem ko FIBRANgeo predstavlja linijo kamene volne s proizvodnim obratom v Grčiji in FIBRANgyps mavčno kartonske plošče, proizvedene v Italiji.

Izdelki skupine FIBRAN se preko hčerinskih družb ali mreže pooblaščenih podružnic in zastopnikov distribuirajo v več kot sedemdesetih državah po vsem svetu.

Ravno dolgoletne izkušnje iz različnih držav z različnimi potrebami in klimatskimi pogoji so nas pripeljale ne samo do kalcitnih materialov, ampak tudi trajnih in trajnostnih rešitev za zaščitni ovoj stavbe.

FIBRAN d.o.o.

Slovensko podjetje FIBRAN d.o.o. je bilo znotraj FIBRAN skupine ustanovljeno leta 2004 in je s proizvodnjo začelo leta 2006. Po trinajstih letih truda in inovacij smo zrasli v enega največjih evropskih proizvajalcev toplotne izolacije iz ekstrudiranega polistirena (XPS) najvišje kakovosti, ki jo izdelujemo pod blagovno znamko FIBRANxps.

Proizvodni obrat se z dvema proizvodnima linijama nahaja v Sodražici. Vsakodnevno ekipa zelo veliko pozornosti posveča samemu razvoju materiala, kontroli in zagotavljanju kakovosti proizvedenih izdelkov. Skladno z evropskimi normami kakovost proizvodov preverjamo v lastnem laboratoriju, kakor tudi v neodvisnih laboratorijih inštitutov, kot so FIW München, ZAG Ljubljana in IGH Zagreb.

Vizija podjetja

Delati dobro, kvalitetno in soustvarjati tako lokalni kot globalni trajnostni razvoj družbe.

 

Korak naprej

Zelo veliko nam pomeni, da ne samo sledimo gradbenim trendom, ampak jih sooblikujemo in neprestano razmišljamo o novih, celostnih rešitvah za zaščitni ovoj stavbe. Tukaj zelo pomembno vlogo odigra celotna FIBRANova ekipa.