NEPOHODNA RAVNA STREHA

Mora biti enostavna za vzdrževanje, trajna in zagotoviti dostop vzdrževalcem strojnih inštalacij, brez ogrožanja hidroizolacije.

Nepohodno ravno streho običajno obtežimo s slojem prodca. Ta predstavlja tudi dodatno zaščito spodnjih slojev pred sončnim obsevanjem in velikimi temperaturnimi spremembami. Nepohodna ravna streha, izvedena s trdimi ploščami zaprtoceličnega materiala, kakršen je ekstrudirani polistiren, omogoča dostop vzdrževalcem po celotni nastopni površini, brez skrbi, da bi lahko poškodovali toplotno- ali hidroizolacijo.
Nasvet: Če želimo ravni, s prodcem osenčeni strehi podaljšati trajnost, je pomembno, da pred UV žarki in velikim temperaturnim nihanjem zaščitimo tudi vertikalni del hidroizolacije. To naredimo tako, da na sloj vertikalne hidroizolacije prav tako dodamo sloj toplotne izolacije.

Sistemi

Sistem OPTIMO

OPTIMO strehe so optimalno sestavljene ravne strehe, ki imajo namesto naklonskega betona vgrajeno FIBRANxps INCLINE naklonsko toplotno izolacijo.

Za zmanjšanje skupne teže ravne strehe smo zasnovali sistem OPTIMO, kjer je naklonski sloj izveden s pomočjo naklonske toplotne izolacije FIBRANxps INCLINE. Hkrati dodatna toplotna izolacija v naklonskem sloju povečuje skupno toplotno upornost konstrukcijskega sklopa.

Sistem CLASSIC

Klasična izvedba ravne strehe, kjer je zahtevani naklon izveden s pomočjo naklonskega betona.

Prednost tega sistema je možnost direktnega varjenja hidroizolacije na naklonski sloj. Slabost sistemske rešitve CLASSIC pa je velika teža naklonskega sloja in večje zahtevane debeline. Naklonski beton se praviloma izvaja z najmanjšo debelino 5 cm ob odtoku. Naprednejša rešitev je sistem OPTIMO, kjer naklonski beton nadomestimo s toplotno izolacijo v naklonu.

Sistem PLUS

Adaptacijo ravne strehe lahko izvedemo kot nadgradnjo obstoječe strehe s sistemom PLUS, kjer dodamo toplotno izolacijo ter po potrebi izvedemo naklon in hidroizolacijo.

Obstoječo ravno streho, z vgrajeno toplotno izolacijo manjših debelin, lahko naredimo energetsko učinkovitejšo z dodatnim slojem toplotne izolacije. FIBRANxps 300-L plošče ustreznih debelin položimo na obstoječo hidroizolacijo, uredimo dvonivojske odtoke po principu obrnjene strehe ter izvedemo zaključne sloje glede na namembnost. Pomembno je opozorilo, da lahko takojšnjo nadgradnjo izvedemo le primeru, da je hidroizolacijska membrana brezhibna in da je naklon strehe ustrezen. V nasprotnem primeru moramo streho najprej sanirati.